Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Velikonoce 2016

Spolu  se zajíčkem se těšíme na letošní velikonoce, Budou delší o volný pátek a navíc podle starých análů jsme zjistili, že na Brdech letos v okolí pomníku Václav IV rozkvete vzácná Brdelka voná. V neděli na kolech a v pondělí pěšky se jí pokusíme najít a tuto nádheru zdokumentovat.

Nedělní cyklo výprava o čtyřech jedincích se vydala jižním svahem Brd - Hřebeny směrem na Cukrák.  V Jílovišti byla plánovaná hospůdka , ale díky špatnému odbočení jsme skončili v cukrárně. Brdelku jsme nenašli a celkem jsme ujeli slušných 33 km.

Pondělní skupina turistů čítala 11 kusů . Zdolali jsme strmé stoupání na Skalku a zde se odměnili zlatavým mokem. Následně okolo poustevny , brdským hřebenem a pak sešup blátivým a kamenitým chodníkem do Dobřichovic. Brdelku jsme opět neobjevili a tak alespoň dobrý oběd a skvělé polotmavé pivku bylo náplastí na neúspěch. Maxík si ještě přemáchnul tepláky v psí misce  a mohli jsme se dát odvést domů.

Teprve doma jsem zjistil, že došlo k chybnému výkladu starých svitků a o velikonocích se na Brdech nevyskytuje Brdelka vonná ale Prdelka holá, kterou jsme samozřejmě viděli a pro Vás i zvěčnili. brdelka_hola.jpg