Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Údolím Kocáby a večerní posezení 5.7.2014

7. 7. 2014

V sobotu ráno se tým ťapíků rozpadl a velitel výpravy na nádraží zcela osiřel.

Naštěstí v 9.42 dorazil Petr a Zuzka a tak tým v počtu 3,5 ks vyrazil do Knína.

Po krátkém čekání na signál jsme vyrazili podle Kocáby do MASHe, kde na nás již čekal první tým kolíků. Rychlé pivko a hurá podle jezírka směrem k hájovně a následně "mírné stoupání" v Bratřínově k Holínkům.

Zde již čeká David se Šimonem a další pivko. ťapíci vyrazili po modré a kolíci pod vedením Davida zkratkou.  Asi po půl hodině dojíždějí kolíci ťapíky  ( zřejmě  některé zkratky trvají déle ) a dokonce i David našel cestu domů.

Večer se sešel celý Bumbej tým všichni přijímali podobojí ( pivko a vepřová).

Cyril a Metoděj odešli na Moravu Mistr Jan opět pohořel a tak zase za rok znovu.

 

Cyril a Metúd.

V roce 862 pozval kníže Rostislav dva soluňské bratry Cyrila a Metoděje na pivko.  Pozvání sice přijali , ale když se dozvěděli , že se bude čepovat jenom starobrno , vzali to zkratkou přes střední  Čechy, aby si užili pořádného doušku. Oba bratři se v bratřínovské hospodě natolik upravili , že vymysleli písmo hlaholice a zcela zapomněli  latinsky a tak začali kázat staroslověnsky. Tomu taky nikdo nerozuměl a od té doby mají Brňáci hantec. Na Moravu nakonec došli na jaře 863.

Z Bratřínovské kroniky :

Před dávnými časy přišli do míst, kde dnes obec stojí, dva bratři, kteří si hledali nové sídlo. V lesní rokli nalezli vydatný staropramen – podmínku dobrého osídlení, a proto se rozhodli, že v těchto místech založí nový domov. Úmysl svůj také skutečně provedli, a tak vznikla nová osada – vesnička, která podle svých zakladatelů, bratří, byla pojmenována Bratřínov (Cyrilo-Metodějov by znělo opravdu blbě

Mistr Jan

V roce 1412 vyhlásil král Václav IV konkurs na 1. Českého kosmonauta. Vítězem se stal  Mistr Jan Hus.

Po teoretické přípravě v Betlémské kapli odešel mistr Jan na žatecko, kde se zasloužil zejména o rozvoj pěstování chmele.  V roce 1413 odchází na Kozí Hrádek , ale po roce zjistí že se ten Budvar nedá pít a roku 1414 se odebere na hrad Krakovec u Rakovníka. I zde však není s kvalitou rakovnického bakaláře spokojen a blízké krušovice také nic moc  a tak se vydá na cestu do kosmodromu Kostnice,  kde absolvuje poslední přípravu na tzv. Koncilu kostnickém a již nic nebrání ke startu dne 6.7.1415.

Večer před startem však Zikmund , liška ryšavá  poškodí Janovi jeho skafandr a jak to nakonec dopadlo, všichni již víte

 

Náhledy fotografií ze složky léto 2014