Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Ženy a pivo

Pozitivní účinky piva na ženský organismus jsou známy již tisíce let - již v Egyptě se pivo využívalo v lékařské praxi. Díky svému bohatému obsahu vitamínů a minerálů prospívá pivo ženám především ve věku produktivním a ženám v klimakteriu.

Zejména ženy v klimakteriu, které prožívají řadu metabolických změn z nedostatku ženských hormonů, trpí nedostatkem vitamínů, minerálů a jiných potřebných látek. Následkem nedostatku těchto látek pak mohou být různé poruchy a onemocnění jako např. osteoporóza, ateroskleróza s rizikem zlomenin aj.
Prevence a léčba těchto poruch závisí na třech hlavních oblastech, které jsou vzájemně nezastupitelné:

1. Správná výživa - ta je postavena na vyváženosti bílkovin, tuků a cukrů, na dostatku vápníku, hořčíku, fosforu, stopových prvků, vitaminů, tzv. antioxidantů, ale i dostatku tekutin. 
2. Pravidelný pohyb, zdravý životní styl a vyhýbání se stresu. 
3. Léčba hormonální - estrogeny, pro případy, kdy ženy estrogeny užívat nemohou nebo nechtějí, máme alternativní způsoby léčby.

Pivo jako kvalitní isotonický roztok s dostatkem vápníku, hořčíku a dalších prvků, s antioxidačním účinkem, dostatkem celé škály vitaminů B, bez obsahu tuků, přitom s dostatečným energetickým potenciálem a s nízkým obsahem alkoholu může léčebně zasáhnout do všech těchto oblastí.
Je neuvěřitelné, že pivo, národní nápoj, kvůli kterému jsou neustále plné hospody, hučící až do pozdních nočních hodin, pivo často spojované s opilstvím a alkoholismem, může být lékem spojujícím řadu pozitivních vzájemně se citlivě doplňujících účinků.