Teplota vína
Správná teplota podávaného vína je důležitým činitelem pro posouzení jeho kvality.
K snížení teploty můžeme použít lednice, ale nikdy nepodávejte víno s ledem! Víno kostkami ledu utrpí šok a ztratí tím výraznost, aroma a zbledne
Bílé víno |
podáváme při teplotě 10 – 12 °C pokud je víno podchlazené neuvolňuje vonné látky a víno ztrácí svůj charakter, pokud je víno podáváno teplé, má nevýraznou mdlou chuť |
Mladé bílé víno |
podáváme při teplotě 7 – 10 °C je vhodné za vlahých letních a podzimních večerů při posezení se sousedy |
Červené víno |
lehčí vína podáváme při teplotě 12 - 15 °C Co může být lepší než sklenka červeného v křesle u plápolajícího krbu ? |
Růžové víno |
podáváme při teplotě 10 – 12 °C, nejlépe v létě na terase v podvečer při slunce západu po celodenní dřině , okolní teplota ideálně 25 °C |
Šumivé víno |
podáváme při teplotě 5 - 7 °C servíruje se v chladiči se sekaným ledem, nejlépe 1. Ledna na Růžku v přátelském rozhovoru se sousedy při teplotě těsně pod nulou |
Perlivé víno |
podáváme při teplotě 8 – 10 °C |
Likérové víno |
podáváme při teplotě 6 – 8 °C |
Svařák - svařené víno podáváme horké až vřelé , nejlépe v zimě na sjezdovce
Komentáře
Přehled komentářů
Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-occasion/
Measuring Blood Tension
(ALoordelve, 9. 10. 2018 4:52)