Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Teplota vína

19. 2. 2016

Správná teplota podávaného vína je důležitým činitelem pro posouzení jeho kvality.
K snížení teploty můžeme použít lednice, ale nikdy nepodávejte víno s ledem! Víno kostkami ledu utrpí šok a ztratí tím výraznost, aroma a zbledne 

Bílé víno

podáváme při teplotě 10 – 12 °C  pokud je víno podchlazené neuvolňuje vonné látky a víno ztrácí svůj charakter, pokud je víno podáváno teplé, má nevýraznou mdlou chuť

Mladé bílé víno

podáváme při teplotě 7 – 10 °C je vhodné za vlahých letních a podzimních večerů při posezení se sousedy

Červené víno

lehčí vína podáváme při teplotě 12 - 15 °C
těžší vína při teplotě 16 - 18 °C 
podchlazená vína pozbývají charakter, pokud je podáváno velmi teplé, dominuje chuť po alkoholu

Co může být lepší než sklenka červeného v křesle u plápolajícího krbu ?

Růžové víno

podáváme při teplotě 10 – 12 °C, nejlépe v létě na terase v podvečer při slunce západu po celodenní dřině  ,  okolní teplota ideálně 25 °C

Šumivé víno

podáváme při teplotě 5 - 7 °C servíruje se v chladiči se sekaným ledem, nejlépe 1. Ledna na Růžku v přátelském rozhovoru se sousedy při teplotě těsně pod nulou

 

Perlivé víno

podáváme při teplotě 8 – 10 °C

Likérové víno

podáváme při teplotě 6 – 8 °C

 Svařák - svařené víno podáváme horké až vřelé , nejlépe v zimě na sjezdovce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Measuring Blood Tension

(ALoordelve, 9. 10. 2018 4:52)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-occasion/