Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Veselý vrch dobit v neděli 15.6.2014

6. 6. 2014
V neděli 15.6. na startu ve 14.00 připravena pětice kolistů odhodlaných zdolat všechna klesání na trati
 a kde je klesání je také stoupání o čemž se Jarda , Richard, Petr a dvě Zuzky přesvědčili . Lehce zvlněnou trasou jsme zdolali Novou Ves, Hraštici i Knín až do Prostření Lhoty kde Zuzka píchla.
Vrcholové družstvo se vydalo napřed přes Mokrsko po žluté na rozhlednu ( žlutá nebyl tak docela dobrý nápad - posledních 500 m jsme tlačili ). Pod rozhlednou dobrá víla a její bufík s nabídkou studených nápojů a za 15 kaček hurá na stožár, 25 výškových metrů, 132 schodů, lehké mrazení v zádech při pohledu dolů ale ten rozhled za to stojí.  
Rozhlížíme se po kraji hledáme Alpy a Krkonoše a dole uvidíme , že již přijel Petr a za ním Zuzka. 
Dole u dobré víly ztrestáme dvě piksly gambáče a získáme info o jednouší cestě dolů. Až pod Hraštici vládne v pelotonu pohoda, ale stoupání od Knína koutky úsměvu lehce obrátí směrem dolů. Odměnou nám budiž plzínka v hraštické hospůdce ( za Stelu Artois budou body dolů).  
Krátká porada a domů jedem známou cestou kolem vodárny. Již se projevuje závada na Richardově kole a střílení řetězu nevěští nic dobrého. Měl si tu motorku z parkoviště vzít. Nicméně do Zahořan dorazíme všichni a na účtu nám přibylo 34 km, žízeň jako trám a několik pivíček. A jako bonus si Zuzka a Richard vyjeli nominaci do A teamu. 

Na den otců na Veselý vrch

Rozhledna Veselý vrch 

Nad východním okrajem obce Mokrsko se zvedají zalesněné stráně kopce Veselý vrch (489 m n. m.) a na tomto vrcholku byla postavena rozhledna. Rozhlednu tvoří ocelový telekomunikační stožár s vyhlídkovou plošinou. Stožár je vysoký 42 metrů a vyhlídková plošina je ve výšce 25 metrů. Rozhledna je otevřena v letní sezoně a je z ní pěkný výhled. Vidět můžeme České středohoří, Brdy, Vltavské údolí s vodní nádrží Slapy a při ideální viditelnosti jsou vidět i alpské štíty, Krkonoše nebo vrchol Kleť a Šumava.

 

Náhledy fotografií ze složky květen-červen