Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Potkali se u Kolína

2. 6. 2015

med.jpgTento víkend cyklíkujeme v polabské nížině, To bude balzám , samá rovina, samá hospůdka a hlavně Hájenka v Kersku. Já si dám se šípkovou.

 

V pátek příjezd do Poděbrad a hurá do místního pivovaru. Zde sice pivko přímo nevaří, ale vlastní pivko mají ( velmi dobrou 11 ), výborně vaří a věnují se i kultuře.

V sobotu jízda na trase Poděbrady , Nymburk, Kersko a zpět až do Libice k pomníku vyvražděných Slavníkovců. Po cestě návštěva  Hrabalova Muzea. Báječná cyklostezka podél obou břehů Labe s malými i velkými hospůdkami. Na cestě jsme viděli Postřižínský pivovar v Nymburce, ochutnali vychlazenou jedenáctku, v restauraci Marina polotmavý Master. V Poděbradech na náměstí pak skvělá zmrzlina ( několikrát ). Celkem najeto 90 km, absolutní rovina téměř celé po novém asfaltu. Večer překvapení v zámecké restauraci - rodinný pivovar z Vrchlabí Hendrych a jeho nabídka pivka od osmičky po šestnáctku. Otestovali jsme 11 a 13 a opravdu dost dobrý.  Noční tah poděbradskou kolonádou zakončil mix černý kozel a plzeňská 12 a někdo mochýto.

V neděli už klídek  a odjezd domů.

 

Náhledy fotografií ze složky Poděbrady