Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Cestou českých králů

28. 5. 2015

V 9.00 byla na Růžku tlačenice jak o pouti. Turisté i drsňáci vyrazili směrem na Mníšek. Kontrolou výstroje bylo zjištěna lehká nepřipravenost některých členů výpravy ( chybějící helmy....) a u některých zase převybavenost ( blatníky, světla a možná i zvonek ) Před Mníškem se skupiny rozdělily aby se v Dobřichovicích opět mohly spojit.

Cesta podél Berounky probíhala v poklidu a někteří si pochvalovali časté zastávky u železničních přejezdů. Minuly jsme pivovar MMX a Bobr a pivko bylo schváleno u Máni v Třebáni, které jsme to od loňského roku dlužili. Krátký odpočinek a přeplánování cíle trasy . Turisté do Berouna a zpět vlakem, drsňáci do Berouna na lávku a zpět po stejné trase domů. Beroun byl dosažen oběma skupinami.

Závěrečné stoupání z Dobřichovic do Řitky bylo tak vyčerpávající, že jsme si museli dát pivko na Veselce a pak hurá domů . Drsňáci 85 km, turisté 31 km, Pivka nepočítám.

Děkujme všem za masovou účast a sportu a žízni zdar.

Cyklo výlet 31.5.2015 - cestou českých králů podél Berounky

Start v 10.05 u lávky přes Berounku v Dobřichovicích, Cyklobus z Mníšku odjezd v 9.40 z náměstí v Mníšku, odjezd   "Drsňáků"  v  9.00 z Růžku.

Po cestě jsou následující lákadla, tak kdo by odolal ???

Pivovárky : MMX Lety, Bobr Třebáň, Medvěd v Berouně

Hospůdky : U Máni v Třebáni, U Berounky v Srbsku, U Štiky V Berouně

 

Náhledy fotografií ze složky Berounka