Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Česká Kanada a Javorník na šumavě

2. 5. 2014

Ve středu jsme odjeli do Kanady. tedy správně do České Kanady. Večer nás uvítal penzion BOBAS a kozlíci do nás skákali jedna báseň. Čtvrteční výlet na trase  Albeř - Klášter - Slavonice-Landšten a zpět, celkově 79 km, výživné kopečky   a několik kvalitních žízní.

V pátek do Rakouska ale pak rychle zpět do Nové Bystřice, zde kvalitní uhašení žízně, kafíčko a zmrzka u Zekira a tvrdé jádro ještě jednou Slavonice - Stálkov - a domů.

Zde již KMT a jejich kvalitní hasební program. Celkem 77 km.

Sobota trasa podél hranic okolo golfových hřišť , českých i rakouských ( zde nás málem zasáhl rozčílený golfista ). Jedna žízeň a oběd ve Staňkově  a  následně celkem slušné pivko v Rakousku a po chvíli bloudění návrat do vlasti a večerní grilovačka s kozlíkem. Celkem 56 km.

V neděli už jen naložení koleček a návrat domů. vše ostatní ve fotogalerii.

 

ekosport.jpg

I následujícím víkendu budeme reprezentovat spolu s Bratřínovskými cyklisty, tentokrát na Šumavě.

Je to předpokládaný vrchol jarní sezóny a tak nám držte palce.

Počasí  nám nepřeje s cyklistikou to vypadá černě

Zradilo nás počasí, celá akce se uskutečnila jinak než byl plán. V pátek příjezd do Ekosportu a večer těžká volba plzeň nebo svijánky. vyzkoušeli jsem oboje. V sobotu dopoledne se počasí lehce umoudřilo a tak Jarda s Davidem vyrazili do šumavských hvozdů směr hrad Kašperk.

Pro nového člena Velkou Ninu to byla prví příležitost se ukázat v těžkém terénu. Celkem slušně zablácení jsme dobyli Kašperk a následně Krásnou Vyhlídku. Zde obídek  test několika nový piveček ( všechny testy OK ). Najeto 30 km po lesních pěšinách a asi 1 kg bláta na zádech.

večer již jen krátký pinčes a v neděli domů . V galerii zdokumentováno.

 

 

Náhledy fotografií ze složky kanada