Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

4.7.2015 expedice Abácok

1. 7. 2015

 Krátký cyklo výlet povodím Kocáby a Vltavy, s následným přesunem pomocí českých drah, vhodný pro ženy , děti i mládež, spojený s večerní rekonstrukcí historické události v Kostnici. Cisterna s hasivem je samozřejmostí. Buřtíky vlastní dle chuti.

V sobotu ráno sraz výpravy již tradičně v 9.00 Na Růžku. peleton je značně ořezán odhláškami  ( některé tradiční - jsem v práci, některé pochopitelné - je vedro jedu s dětmi k vodě, některé kuriozní - likviduji vykřičený dům v Kladně, vrcholem je pak - nemám trenky ale zato prasklou gumu ??? ). Skupina tří odvážných se vydává okolo vodojemu do lesa směr Malá Svatá a následně přes Borovinu do Nové Vsi. Následuje poněkud teplejší přejezd po silnici do údolí Kocáby a zde šok ..... občerstvovna MASH je zavřená. Výprava pokračuje údolím Kocáby a ochlazuje se průjezdy brodů, které děvčata obcházela ale u osady Havranů již do vody stejně musela.

Za odměnu Kozlík od starého Havrana. Sjezd do Štěchovic po upravené cestě a ohřátí organizmu po silnici do Davle  jsme vykompenzovali davelským pivkem a dobrým obědem. Zde oficiální část cest končí a David s Lennym zajistí odvoz děvčet do Zahořan.

Osamělý jezdec se vydává po vlastní ose do Měchenic a domů.

Peklo tvé jméno je Trnová. Nejprve brutální kopec a následně výheň při které se kola jen těžce odvalují z tekoucího asfaltu. Záchrana v podobě klíneckého lesa a Čisovického dřeváku přichází v poslední chvíli. Telčský Zachariáš jen zasyčí a pak hurá kolem potůčku domů. Suma sumárum děvčata 30 km a celá trasa 51 km.

Večer klasické posezení na plácku pivko , klobásky , panenka , krokodýl......

plky , kecy, názory ale hlavně - bude traktor a  nedělní klid

 

Náhledy fotografií ze složky JAN_HUS